About Me 2018-05-18T10:37:57+00:00

ABOUT ME

WIE IS KARS TUINDER?

Op zes jarige leeftijd zei ik altijd al, dat ik cameraman of fotograaf zou worden.

Op mijn 10e werd ik lid van een fanatieke fotoclub. Daarna ging ik op mijn 16e fotografie studeren.

Fotografie stroomt door mijn bloed en mijn ogen kijken altijd in kaders.

Na 3 jaar studeren en een stage in Belfast , had ik mijn eerste publicatie in het fotomagazine Focus en tentoonstellingen in Den Haag en Groningen.

Via documentaire fotografie kwam ik toevallig terecht in de bruidsfotografie, omdat ik naast de betaling een oude Daf cadeau kreeg.

Door aan de trouwreportages een journalistieke draai te geven, voelde ik me snel thuis in de wereld van bruiloften.

In 1997 kon ik mijn kantoor openen aan de Eeldersingel 24 en daar zit ik nog steeds.

Ik begon portretten te maken van families, maar werkte ook voor enkele magazines en kranten. Steeds meer bedrijven wilden een website met unieke foto’s en ook daar begon ik aan te werken.

Mijn specialiteit is mensen fotograferen, op wat voor manier dan ook, en daar houd ik me nog steeds aan vast.

In 2009 kwam Benaissa El Yamani in het bedrijf werken en we maken sindsdien alle trouwerijen samen.

Tegenwoordig heeft Benaissa zijn eigen bedrijf, B-Visuals, maar wat goed is moet je niet stoppen, dus trouwerijen maken we samen.

Samen wonnen we inmiddels de nodige wedding awards, zoals 11x de Fearless award, algemeen gezien als één van de belangrijkste in de wereld, 2x de Bruidsfoto Award, 6x de Masters of Wedding photography Award en een Excellence Award in Engeland.

Ook begon ik cursussen te geven samen met Matthijs Houthuijs en nog steeds doen we dit met veel plezier. Meer informatie daarover staat op www.phototraining.nl

In 2014 opende ik mijn fotostudio aan de Eeldersingel.

De laatste jaren pak ik ook mijn oude hobby weer op, namelijk de sociale documentaire fotografie.

Dat gaat heel erg goed, met publicaties in mooie magazines en kranten.

Hoogtepunt van dit jaar zijn het winnen van de Monoviosions Award 2017, goed voor 2000 dollar, en de prestigieuze National Geographic Award 2017, publieksprijs voor de categorie, hoe kan het ook anders, mens.

Ook waren er tentoonstellingen in Nederland en Duitsland.

Nog steeds geniet ik elke dag van de dingen die ik meemaak en de fantastische mensen die ik ontmoet. Dit maakt het vak van fotograaf erg boeiend.

Mede daardoor ben ik ook het project ‘ one day life ‘ gestart, een dag uit het leven van mensen, te zien op www.onedaylife.nl

Fotografie is mijn enorme passie en als ik daardoor mensen een mooie herinnering kan geven, in de vorm van een foto, dan is mijn doel bereikt.